Naše osvojile 3. ligu u dramatičnoj završnici

U zaostaloj utakmici 5. kola naša ekipa pobijedila je u gostima OK Karlovac 2 s 3:1 (23:25, 25:21, 25:18, 25:20) i stigla do naslova pobjednika 3. nacionalne lige (Regija Sjever – skupina Zapad).

U posljednjem kolu igranom 17. travnja naša ekipa izgubila je od OK Dinamo 3 s 0:3. Bilo je to pet, šest dana kada su naše odbojkašice igrale dan za danom i tog posljednjeg dana uvjerljivo su poražene te su morale čekati ovu odgođenu utakmicu.

Može se reći da su naše igračice postale prvakinje 3. lige “sa zakašnjenjem” kada se uzme u obzir da je posljednje kolo odigrano prije mjesec dana. Utakmica u Karlovcu bila je na rasporedu još jesenas u 5.kolu. Da je odigrana ranije vjerujemo kako bi smo i lakše stigli do pobjede jer ovako je ova utakmica odlučivala o sjaju medalje što je nosilo veliko opterećenje. Za osvajanje lige našima su bila potrebna tri boda. S dva boda bile bi srebrne, dok bi im bod ili “nula” donijeli treće mjesto. K tome, vjerojatno ih nije moglo zateći teže gostovanje od Karlovca.

I odmah na početku iskoristili smo “jokera.” Izgubili smo prvi set i više nismo imali pravo na gubitak seta. Ako smo prije utakmice mislili da nije moglo teže, sada nakon prvog seta smo znali da može.

No čini se da je ova ekipa navikla da bude najbolja kad je najteže. Sljedeća tri seta djevojke nisu dopustile karlovčankama da ih iznenade. Zasluženo su naše odbojkašice stigle do sva tri boda i naslova pobjednika 3. nacionalne lige (Regija Sjever – skupina Zapad).

Tako je naša ekipa Don Bosco 2 u dramatičnoj završnici lige zauzela prvo mjesto s 54 boda. Drugi je OK Feniks s 53 boda, dok je treći OK Dinamo 3 s 52 boda.

Čestitamo našim igračicama i trenerici na sjajnom uspjehu!