Naša U19 ekipa srebrna!

Naša ekipa u kategoriji do 19 godina odigrala je jako dobar turnir u Ljubljani na 30. Igrama salezijanske športske mladeži.

U skupini A uvjerljivo su djevojke slavile s 2:0 u sva tri susreta redom upisujući pobjede u susretima s DBG Unterwaltersdorf (Austrija), Salos Krakov (Poljska) i SMC Rakovnik Ljubljana (Slovenija).

Veće probleme nije im zadala ni ekipa Essena u četvrtfinalu. Njemice su također poražene s 2:0 i naše su lako stigle do polufinala.

U polufinalu čekao ih je stari znanac, ekipa Salosa iz Krakova. Naše su ih već nadigrale u skupini i bilo je vidljivo da smo kvalitetnija ekipa. To je potvrđeno rezultatom 2:0 i naše su se plasirale u finale bez izgubljenog seta.

U finalu repriza prošlogodišnjeg finala u mlađoj dobnoj kategoriji, Don Bosco Zagreb – Volley Laigueglia Alassio.

Znali smo dobro da će Talijanke biti tvrd orah. Bila je to utakmica našeg napada protiv njihove obrane.

Naše igračice držale su prednost tijekom cijelog prvog seta. Nikada preveliku, najveću na 24:20, dovoljno da uzmemo prvi set s 25:23.

Da su Talijanske tako nastavile i u drugom zlato bi nam bilo nadomak ruke. Ali nisu. Odbojkašice iz Alassia preuzele su kontrolu, vodile tijekom cijelog seta. Pokušavale su naše u napadu, ali Talijanska obrana funkcionirala je besprijekorno. Sredinom seta kada smo pomalo već igrali na silu razlika se bitno povećala i Talijanke su izjednačile na 1:1.

U trećem setu nismo našli odgovor na izvrsnu igru suparnica koje su ga uvjerljivo uzele i počele slaviti osvajanje zlata.

Nisu naše popadale na pod u očaju kao mnoge poljske ekipe na turniru. Pokoja suza je potekla, no mlađe djevojke i navijači brzo su pohitale u zagrljaj našim igračicama. Zajedno su na terenu zapjevali i slavili sjajne nastupe u Ljubljani. Talijanke su zapljeskale našima i pridružile su u krugu. Sjajna slika koja može biti uzor mnogima.

Nema se što zamjeriti našim odbojkašicama. Pobijedila ih je bolja ekipa. Srebro je odličan uspjeh! Prva medalja u starijoj kategoriji nakon tri godine! U kategoriji u kojoj smo do sada osvojili ukupno dvanaest medalja. Evo i trinaeste. Naše igračice i trenerica Iva zaslužuju samo čestitke!

Bio je ovo i oproštaj nekih naših odbojkašica s Igrama salezijanske mladeži na kojima više neće moći nastupiti kao igračice. No, možda ih vidimo u nekoj drugoj ulozi. Bilo bi to lijepo. Pokazale su da izrastaju u krasne osobe i bilo bi ih dobro imati uz mlađe cure.