Don Bosco u troboju sa Zadrom i Dubrovnikom

Počinje drugi dio natjecanja Prve hrvatske lige.

U drugom djelu natjecanja Prve hrvatske lige odbojkašice Don Bosca sutra nastavljaju natjecanje razigravanjem za poredak od 1. do 5. mjesta.

Nakon 18. odigranih kola pet ekipa s najviše bodova borit će se za ulazak u Superligu. Prvoplasirani izravno ulazi u Superligu, dok drugoplasirani ide u dodatne kvalifikacije s pretposljednjom ekipom Superlige. HAOK Mladost II nema pravo nastupa u Superligi s obzirom da tamo igra njihova prva ekipa.

Pogled na tablicu sugerira da je OK Dinamo s 20 prenesnih bodova već “siguran” putnik u Superligu. Bolje od njih mogu biti samo Mladostašice (19 bodova) koje ne mogu ići u viši rang, no ostaje im za prestiž borba za prvo mjesto.

Zanimljiva bi mogla i trebala biti borba za dodatne kvalifikacije koju će voditi OK Zadar (9 bodova), OK Don Bosco (7 bodova) i ŽOK Dubrovnik (5 bodova).

Igračice Don Bosca u 1. kolu gostuju kod HAOK Mladost II. Zatim nam dolaze zadranke, potom idemo u Dubrovnik. Slobodni smo u 4. kolu, a onda dočekujemo OK Dinamo. Zatim istim redom igramo sa svima, samo domaćinstva i gostovanja mijenjamo.

U razigravanju za ostanak u ligi OK Kostrena bez osvojenog boda gotovo da nema šanse. OK Nova Gradiška (19 bodova) i OK Veli Vrh (18 bodova) u boljoj su poziciji od OK Drenova (12 bodova) i OK Karlovac (11 bodova) da izbjegnu neželjeno pretposljednje mjesto.