Odbojkaški klub Don Bosco debitira u Prvoj ligi i nastupa u devet drugih natjecanja

Debi OK Don Bosco u Prvoj ligi, ekipe i u 2. i 3. ligi i svim dobnim kategorijama Prvenstva Zagreba.

Ove sezone Odbojkaški klub Don Bosco po prvi puta nastupa u Prvoj nacionalnoj ligi. Igračice našeg kluba zaslužile su to sjajnim nastupima koje su pružale prošle sezone u 1.B nacionalnoj ligi.

Okosnica ekipe je ista kao i prošle godine i s par novopridošlih djevojaka bit će zanimljivo pratiti kako će se naša ekipa snaći u Prvoligaškom društvu. Djevojke su se marljivo pripremale više od mjesec i pol i u tom pripremnom razdoblju odigrale nekoliko prijateljskih utakmica koje su pokazale što je dobro učinjeno i što treba popraviti u igri.

Činjenica je da će natjecanje u Prvoj ligi biti izuzetno zahtjevno. Čak 26 utakmica u šest mjeseci čeka igračice deset klubova koji će se natjecati u dva dijela. Zimske pauza je izuzetno kratka. Nakon prvog djela natjecanja koje se igra dvokružno ekipe od 1. do 5. mjesta loviti će mjesta i kvalifikacije za Super ligu, dok će se ekipe od 6. do 10. mjesta boriti za ostanak u Prvoj nacionalnoj ligi.

Našim djevojkama možemo poželiti da ustrajno treniraju tijekom godine i hrabro kroče iz utakmicu u utakmicu bez obzira na ishode. Jednu stvar sigurno znamo – naše igračice nemaju pritiska i imperativa rezultata, a znamo da mogu mogu napraviti puno. Stoga podržimo ih na utakmicama i drugačije kako možemo i znamo.

U želji da što više naših igračica igra OK Don Bosco nastupit će s drugom ekipom u 2. Hrvatskoj ligi – Regija Sjever, i 3. Hrvatskoj ligi – Regija Sjever (skupina Zapad). Ovim mladima djevojkama sigurno će značiti da redovito svakog vikenda imaju utakmice.

Nastupamo u svim natjecanjima mlađih dobnih kategorija Prvenstva Zagreba. Naše najmlađe kadetkinje do 11 godina, najmlađe kadetkinje do 13 godina, mlađe kadetkinje, kadetkinje i juniorke okupljat će se mjesečno na utakmicama Prvenstva Zagreba. Druga ekipa najmlađih kadetkinja do 13 godina nastupa u 2. zagrebačkoj ligi za tu dobnu kategoriju.

Osim ovih službenih natjecanja očekuju nas turniri, prijateljske utakmice i XXXI. Igre salezijanske mladeži u njemačkom Duisburgu.

Svim našim ekipama i trenerima želimo puno uspjeha i da rastu kao pojedinci u zajedništvu ekipe i kluba.